Een van de verschillen tussen kunst en design is dat kunst niet hoeft te worden toegepast; het is een uitdrukking of een verklaring. Bij design ligt dat anders omdat een designproduct aan een behoefte voldoet of in een product toegepast wordt. Aan design worden eisen gesteld, met daarbij de gebruiker in het middelpunt.

Deelen ontwerpt eigen producten die vernieuwend zijn maar ook producten op verzoek van een klant. Als het benodigde product niet te koop is, zoals de klant in gedachten heeft, ontwerpen wij dat in overleg met de klant en maken wij dat in eigen werkplaats. Daarnaast werkt Deelen ook voor kunstenaars en bezitters van kunst. Deelen maakt producten die een kunstenaar ontwerpt en restaureert metalen kunstwerken.

Enkele voorbeelden van ontwerpen samen met de klant;

Een parasol die dient als rookkap. Een stalen frame verzinkt en gepoedercoat met daarop een aantal aluminium platen, gespoten in kleur en met blanke lak afgewerkt om de kleurechtheid te bewaren.

RVS trapleuningen die leiden naar het dakterras. Het trapgat wordt afgedekt met een beweegbaar gedeelte van het dak en schuift tussen de twee delen van de leuning op zijn plek.

Er zijn bij Deelen verschillende kunstwerken gerestaureerd. Eén van de mooiste is toch wel “De Roos”.

Image
Image
Image
Image
Image
Image