Deelen Metaaltechniek en Zonweringen bestaat uit twee samen gevoegde bedrijven, Van Deelen Kleinconstructie en Siersmederij en Van Deelen Kasluchting en Zonwering, waarvan de smederij begin jaren zestig is opgericht door dhr. J.J. van Deelen. Al snel daarna begon Van Deelen met kleinconstructie en enige jaren later is hij gestart met kasluchtingen en kaszonweringen. J.J. van Deelen heeft verschillende ondernemingsvormen gekend, van firma naar v.o.f. naar diverse BV’s. In 2006 zijn de bedrijven overgenomen door de heer Teus van Doorn en samen gevoegd tot Van Doorn V.O.F handelend onder de naam Deelen Metaaltechniek en Zonweringen.

Teus heeft zelf een ruime geschiedenis in metaal. De praktijkopleiding heeft hij genoten bij een dorpssmid in Veenendaal, daarna is hij gaan werken bij een grote bekistingfabriek waarvoor hij diverse keren naar het buitenland gezonden werd met als hoogte punt het bouwen van de King Fahd Causeway tussen Bahrein en Saoedi-Arabië.

Deelen Metaaltechniek en Zonweringen heeft geleidelijk de koers veranderd. Met kasluchtingen en kaszonweringen is het bedrijf gestopt maar daarvoor in plaats zijn de particuliere zonwering en projectzonwering gekomen. Vooral het gevoel en kennis van metaal hebben geleid tot het ontwikkelen en produceren van maatwerk oplossingen op vragen van klanten. Dit bleek een sterke troef. Voor diverse klanten zijn er klant-specifieke producten ontwikkeld of mede ontwikkeld. Maar ook de eigen ideeën werden omgezet in een product, vooral op het gebied van beveiliging en meubels. Zo zijn er de afgelopen jaren door Deelen verschillende producten ontwikkeld en geproduceerd. Sommige met een notering in de Innovatie Top 100, een SKG** certificaat of een patent.
De nieuwste ontwikkeling betreft een eigen lijn design meubelen bestaande uit stoelen en tafels die op een ongelijke ondergrond nooit zullen wiebelen.